14.9.09

Fiberbytterunde-garn


Jeg har omsider fået spundet og tvundet mine fiberbytterunde-fibre fra Spindeforeningens bytterunde tidligere på året. Jeg har valgt at tvinde fibrene sammen med 3 forskellige andre fibre for at få noget mere garn at gøre godt med. Til venstre ses feddet, hvor byttetråden er tvundet sammen med en mørkegrå alpaca, i midten er den tvundet sammen med nogen limegrønne angorafibre, og til højre ligger feddet, hvor byttetråden er tvundet sammen med en cashmere-tråd. Alt i alt en dejlig portion superlækkert garn, som jeg vil bruge til et sjal/tørklæde - mønsteret er IKKE valgt endnu. Og jeg har heller ikke tid til at strikke af garnet lige nu; men det bliver lagt frem, så jeg kan gå og kigge på det og få den helt rigtige ide til det perfekte projekt!
Og et nærbillede af de 3 fed.

Forenings-rokken

For nogen tid siden blev Spindeforeningen kontaktet af en herre, der havde arvet en rok, som han godt kunne tænke sig skulle bruges til noget igen. Og da han ikke lige kendte nogen der spandt, kontaktede han os, og forleden hentede jeg så denne fine, gamle rok i Tune på Sjælland.
Den er ikke så stor som jeg af og til - og senest på et lokalt loppemarked - har set denne type rokke være, men ret lille og meget fin.
Jeg ved ikke hvilken type den er, men den ser ud til at køre fint rundt.

Jeg er lidt i vildrede omkring hvordan spolen er "hængt op", men jeg er sikker på der er rokke-kloge ressourcer i spindeforeningen, der har kan forklare hvordan dét fungerer.

Det er meningen at rokken her skal gøres køreklar og medbringes til fri afbenyttelse til de begivenheder, markeder og events hvor Spindeforeningen er med.





4.9.09

En dejlig solbeskinnet søndag sidst i august havde Spindeforeningen trommet sammen til spindetræf i Ry. Vi var ni der mødte op med rok, uld og godt humør, og vi dannede hurtigt en hyggelig spindecirkel under RYST-festivalens teltdug.
Udstillingsbordet blev hurtigt fyldt, og der ligefrem bugnede af lækre, smukke håndspundne garner og fantastiske sjaler, bluser og andre sager lavet af alt det håndspundne. Inges smukke garner blev vældig populære hos en busfuld sjællandske turister, der lidt tilfældigvis kom forbi.. Og det forstår man jo fuldstændigt!

Pia viser her hvordan man på en smart måde kan få tvundet en lille rest der sidder tilbage på spolen. Andean Plying (eller Andes-tvinding) viste sig som en lidt drilagtig teknik at lære, og også lidt farlig for blodomløbet i langefingeren hvis man bruger for meget garn og ikke kun en lille rest.. Meget nyttig ting at kunne, så tak for den lektion!
Andre tricks: Hanne demonstrerer hvordan man kæmmer langfibret uld.(ja, de redskaber er heller ikke uden risiko at anvende!)
- Lidt hårdt arbejde, men belønningen er lige på trapperne i form af den lækreste håndkæmmede "top". Det er bare creme de la creme når man taler om spindepræparationer!

Hanne vil spinde strømpegarn af sine kæmmede fibre. Et godt valg: de sokker vil blive stærke, varme og særdeles eftertragtede i familien..
- Ellers var dagen præget af hygge og spinding, god mad og interessante samtaler. Det er bare lykken at kunne tilbringe sådan en dejlig sensommer-søndag i "spindende" selskab, og få lov til at fordybe sig. :-)