20.4.10

Spontan SAL/KAL

Birthe har helt spontant skudt en omgang SAL/KAL igang - emnet er "Frosty Mornings Cowl", som er en lille halsting, der er bragt i det seneste nummer af SpinOff. En nem lille sag, og da jeg allerede var igang med at spinde noget passende garn, kunne jeg nemt sige ja tak og springe på vognen.
Jeg har lavet et 2-trådet garn. 1 tråd ren angora (fra egne kaniner) og en tråd, som er en uld/silke-blanding fra kartemaskinen. Jeg fandt en lille portion hvide fibre, som fra fabrikken er blandet af BFL og silke-fibre. Disse fibre bredte jeg ud og lagde derpå små "reste-dimser" fra mine sjat-farvede silkekokoner. Ovenpå dette lagde jeg så igen et tyndt lag BFL/silke, og det hele blev kørt en tur igennem kartemaskinen og derefter spundet på min superlækre Golding håndten.

Garnet blev tvundet på min Kromski-rok - herover ses en del af det ene fed.


Og her den færdige krave. Den har været nem at strikke, er god at have på, og i det hele taget har jeg KUN rosende ord tilovers for Birthes indfald. Tak Birthe - det var skønt at føje en ekstra "hals-dims" til samlingen;-)
Min krave er iøvrigt strikket som lidt af en blanding mellem de 2 modeller, der er i bladet. Kanten forneden er ombukket, og de nederste 3 rapporter er strikket på pind 4. Herefter skiftede jeg til p 3½ for at lave lidt facon på tingesten. Og da garnet var lige ved at slippe op, blev den øverste kant kun 2 retriller bred.
1 kommentar:

  1. hej Karin
    Hvor er den blevet smuk og luner sikkert dejligt på en kølig forårsdag som idag.

    Hilsen Kis

    SvarSlet