10.6.09

Spinding af spelsau-lammeuld fra Lystbækgaard

Birthe og undertegnede var til fåredag på Lystbækgaard søndag den 31. maj. Og vi var ikke "kun" til fåredag, næh vi var der skam for at repræsentere Spindeforeningen. Det var det smukkeste vejr, så langt det meste af dagen foregik udendørs. Birthe og jeg havde hver især medbragt et lille udvalg af håndspundne garner og færdige produkter samt naturligvis visitkort og CD-håndtene. Vi fik en god snak med mange forskellige interesserede, kendte og mindre kendte ansigter dukkede op, og det var altsammen vældigt hyggeligt.
Men vi kunne da ikke sådan komme til fåredag uden også at tage noget med os hjem derfra. Både Birthe og jeg købte hver en spelsau-lammeham, som vi nu har en aftale om at inddrage i en "karte-og-spinde-along" for simpelthen at få brugt de ny-indkøbte fibre.
Herover ses billedet af de vaskede fibre - spelsau består af en lækker, blød underuld og nogen grovere og længere dækhår. Underulden er den meget lyse, hvorimod dækhårene er brune/rødlige i nuancen.
Jeg har bestemt mig for at ville lave en "overtøjs-trøje" af mine fibre, og da jeg gerne cykler på arbejde og vil bruge trøjen forår og efterår, hvor vi jo også af og til bliver velsignet med en regnbyge, har jeg valgt at karte underulden og dækhårene sammen. Det giver også et større farvespil i det færdige garn. Jeg har kun grovkartet mine fibre, dvs. de er kun kørt gennem kartemaskinen en enkelt gang.

Jeg har også besluttet mig for en anden ting i forbindelse med dette projekt. Hver gang, jeg har spundet en spolefuld garn, vil jeg vinde garnet op på min nøstepind, tage de 2 ender og tvinde dem sammen. Derved opnår jeg at få en del nogenlunde lige store nøgler garn, og jeg får ingen irriterende små-rester til at sidde på mine spoler.

Her ses mit første - og hidtil eneste - fed garn i vores "sandkasse".


Og her et nærbillede af garnet. Man fornemmer ret tydeligt farvespillet i garnet. Løbelængden på garnet, der er 2-trådet og spundet med "long-draw" er ca. 1050 m/kg. Mit fed her vejer 67 g og der er ca. 70 m garn.
Nu kan jeg så give mig til at spinde noget mere garn og imens begynde at spekulere på, hvordan min trøje mon skal komme til at se ud. Jeg er ret sikker på, jeg vil strikke perlestrik, jeg synes, det er pænt, det er nemt at strikke, og så har jeg faktisk ikke en eneste perlestrikket trøje i klædeskabet. Det må være på tide at få lavet om på denne mangel!Ingen kommentarer:

Send en kommentar