4.9.09

En dejlig solbeskinnet søndag sidst i august havde Spindeforeningen trommet sammen til spindetræf i Ry. Vi var ni der mødte op med rok, uld og godt humør, og vi dannede hurtigt en hyggelig spindecirkel under RYST-festivalens teltdug.
Udstillingsbordet blev hurtigt fyldt, og der ligefrem bugnede af lækre, smukke håndspundne garner og fantastiske sjaler, bluser og andre sager lavet af alt det håndspundne. Inges smukke garner blev vældig populære hos en busfuld sjællandske turister, der lidt tilfældigvis kom forbi.. Og det forstår man jo fuldstændigt!

Pia viser her hvordan man på en smart måde kan få tvundet en lille rest der sidder tilbage på spolen. Andean Plying (eller Andes-tvinding) viste sig som en lidt drilagtig teknik at lære, og også lidt farlig for blodomløbet i langefingeren hvis man bruger for meget garn og ikke kun en lille rest.. Meget nyttig ting at kunne, så tak for den lektion!
Andre tricks: Hanne demonstrerer hvordan man kæmmer langfibret uld.(ja, de redskaber er heller ikke uden risiko at anvende!)
- Lidt hårdt arbejde, men belønningen er lige på trapperne i form af den lækreste håndkæmmede "top". Det er bare creme de la creme når man taler om spindepræparationer!

Hanne vil spinde strømpegarn af sine kæmmede fibre. Et godt valg: de sokker vil blive stærke, varme og særdeles eftertragtede i familien..
- Ellers var dagen præget af hygge og spinding, god mad og interessante samtaler. Det er bare lykken at kunne tilbringe sådan en dejlig sensommer-søndag i "spindende" selskab, og få lov til at fordybe sig. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar